Βιογραφικό Σημείωμα

Ηρακλής Β. Γιάνναρος

Ορθοπαιδικός χειρουργός - Τραυματολόγος

Προσωπικά στοιχεία

Τόπος γέννησης: Αθήνα, Ελλάδα

Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Παρούσα κατάσταση

Επιστημονικός Συνεργάτης Ομίλου Βιοϊατρικής

Ορθοπαιδικό Χειρουργικό Ιατρείο - Αριστοτέλους 17, 2ος όροφος, Πλατεία ΙΚΑ (πρώην κλινική Παπαγεωργίου), Σέρρες

Μέλος της παγκόσμιας εταιρείας οστεοσύνθεσης ΑOTrauma

Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου με GMC Ref: 7815519

Προηγούμενη εκπαίδευση - εμπειρία

Οπλίτης Ιατρός θητείας στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. Θεσσαλονίκης (σε θέση ειδικού ορθοπαιδικού στη Β’ Ορθοπαιδική Κλινική)

Οπλίτης Ιατρός θητείας στο 216 ΚΙ.Χ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης

Ειδικός ορθοπαιδικός χειρουργός σε παράταση μετά τη λήψη ιατρικής ειδικότητας Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Α.Π.Θ., περιφερειακό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”

Ειδικευόμενος ιατρός - Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Π.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου”

Ειδικευόμενος ιατρός - Ορθοπαιδική Κλινική, Γ.Ν. Ημαθίας - υγειονομική μονάδα Νάουσας

Ειδικευόμενος ιατρός - Α’ Χειρουργική Κλινική, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο”

Έρευνα - δημοσιευμένα άρθρα

Posterior Arthroscopic Tibiotalocalcaneal Fusion: Surgical Technique and early results, Alexandros Eleftheropoulos, MD, Iraklis V. Giannaros, MD, Antonios Christou, Iordanis G. Petrakis, MD, Foot & Ankle Orthopaedics, 1(1) DOI: 10.1177/ 2473011416S00246, 2016

“A Multicentre, Randomised, Double-blind, Controlled, Phase IIIb Study to Assess the Efficacy and Safety of Rivaroxaban 10mg od Versus Enoxaparin 4000 UI for VTE PROphylaxis in Non Major Orthopaedic Surgery, The PRONOMOS study”, sub investigator

“Dupuytren’s disease: limited fasciectomy, night splinting, and hand exercises—long‐term results”, European Journal of Orthopaedic Surgery & Traumatology https://doi.org/10.1007/ s00590-018-2340-6, co-Author

Σεμινάρια - συνέδρια

AO Trauma Course – Basic Principles of Fracture Management, 19-21 Μαρτίου 2015, Αθήνα, Ελλάδα

AO Trauma Course-Advanced Principles of Fracture Management, 25-27 Φεβρουαρίου 2016, Αθήνα, Ελλάδα

AO Trauma Course-Foot & Ankle Reconstruction, 7-9 Απριλίου 2016, Αθήνα, Ελλάδα

AO Trauma Masters Course - Shoulder & Elbow with anatomic specimen, 9-10 Νοεμβρίου 2018, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

AMERICAN ORTHOPAEDIC FOOT & ANKLE SOCIETY ANNUAL MEETING 2016, παρουσίαση e-poster: “Posterior Arthroscopic Tibiotalocalcaneal Fusion: Surgical Technique and early results”, 20-23 Ιουλίου 2016, Τορόντο, Καναδάς

Locking Nailing Training (Gamma3 and/ or T2) – workshops Session, School of Anatomy (14 training hours), 29-30 Οκτωβρίου 2015, Στρασβούργο, Γαλλία

6th Seminar - Foot & Ankle Surgical Anatomy (cadaveric workshop), 2-4 Απριλίου 2015, Ιωάννινα, Ελλάδα

21st EFAS instructional course & basic specimen lab workshops, 21-22 Νοεμβρίου 2019, Κρακοβία, Πολωνία

Δεκάδες παρουσιάσεις και ετήσια συνεχής συμμετοχή στα συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας και της Ορθοπαιδικής Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας - Θράκης, σεμινάρια και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των εταιρειών ως εκπαιδευόμενος και ως εκπαιδευτής από το 2013 ως και σήμερα.

GCP online training, ICH Good Clinical Practice E6 (R2), Νοέμβριος 2017, certificate available. Πάροχος: Global Health Training center

Σπουδές

Απόφοιτος Λυκείου “Αυγουλέας-Λιναρδάτος”, Αθήνα, Ελλάδα

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (6 έτη εκπαίδευσης), Οκτώβριος 2012, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Γλώσσες

Μητρική: Ελληνικά

Άλλες: Αγγλικά, Γαλλικά

Ο ιατρός γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων.

Έπειτα, ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική για ένα χρόνο, στην Α’ Χειρουργική-Ογκολογική Κλινική του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία, ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας Ημαθίας και τέλος στην Α’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Α.Π.Θ., στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Κατά το ανωτέρω διάστημα συμμετείχε, στα πλαίσια της ειδικότητας, στην Πλαστική Χειρουργική Κλινική «Π.Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου», στη Νευροχειρουργική Κλινική «Π.Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου» και στη Γ’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Α.Π.Θ. στην Παιδο-ορθοπαιδική.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, ο ιατρός συμμετείχε σε πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων χειρουργικής άκρου ποδός και ποδοκνημικής, χειρουργικής του ώμου και του αγκώνα, των χειρουργικών παθήσεων της πηχεοκαρπικής και της άκρας χείρας, καθώς επίσης και στα πλαίσια της γενικής Ορθοπαιδικής και της Χειρουργικής Τραύματος. Παράλληλα συμμετείχε ανελλιπώς στα συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) και της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας και Θράκης (Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ.) και καθημερινά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ‘Α Ορθοπαιδικής Κλινικής Α.Π.Θ. με πολυάριθμες ομιλίες και μαθήματα στους Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο των κλινικών μαθημάτων της Ορθοπαιδικής.

Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας «Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας» κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και παρέμεινε σε θέση Ειδικού Ορθοπαιδικού Χειρουργού στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Α.Π.Θ., πραγματοποιώντας χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία στα πλαίσια λειτουργίας της Κλινικής. Υπηρέτησε ως Ορθοπαιδικός Οπλίτης Ιατρός στις ένοπλες δυνάμεις της Χώρας στο 216 ΚΙ.Χ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης και στη Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης.

Ο Ιατρός παρακολουθεί ανελλιπώς τα συνέδρια και σεμινάρια που διοργανώνουν οι Ελληνικές Ορθοπαιδικές Εταιρείες (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ., Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ.) καθώς επίσης και σε παγκόσμιο επίπεδο με πολλές συμμετοχές σε συνέδρια της Αμερικανικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας Χειρουργικής Ποδιού και Ποδοκνημικής (AOFAS), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ποδιού και Ποδοκνημικής (EFAS), της παγκόσμιας εταιρείας οστεοσύνθεσης AO Foundation και διαρκώς αναζητά σύγχρονες εξειδικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, αλλά και την πρόληψη ασθενειών σχετιζόμενων με το μυοσκελετικό σύστημα.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GENERAL MEDICAL COUNCIL), καθώς επίσης τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας και της παγκόσμιας ορθοπαιδικής εταιρείας οστεοσύνθεσης AO Foundation. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στον Κυανού Σταυρό Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζει ασθενείς στο πλαίσιο των εξωτερικών ιατρείων και χειρουργεί σε εβδομαδιαία βάση. Είναι μέλος του δικτύου συνεργατών Ομίλου Βιοϊατρικής.

Διατηρεί ιδιωτικό ορθοπαιδικό ιατρείο στις Σέρρες, στην οδό Αριστοτέλους 17 στο δεύτερο όροφο, στην πλατεία του ΙΚΑ (παλαιά κλινική Παπαγεωργίου), όπου και εξετάζει ασθενείς κατόπιν ραντεβού. Η παροχή υπηρεσιών υγείας από τον ιατρό τόσο στις κλινικές που συνεργάζεται, όσο και στο ιδιωτικό του ιατρείο γίνεται με τα πιο σύγχρονα ιατρικά μέσα, που βοηθούν στην ασφαλή, έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση με αποτέλεσμα την επιτυχή θεραπεία, τη σωστή αποκατάσταση, αλλά και την πρόληψη μελλοντικών ασθενειών.

Η πρόσβαση στο ιατρείο είναι εύκολη, καθώς τηρούνται όλα τα μέτρα για άτομα με προβλήματα κινητικότητας (υφίσταται ράμπα και ασανσέρ για την απρόσκοπτη προσέλευση των ασθενών στο ιατρείο), καθώς επίσης τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως αυτά ορίζονται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο όσον αφορά στη λειτουργία του ιατρείου.

Μοναδικό κριτήριο αποτελεί η εξατομικευμένη και εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών υγείας, για τον κάθε ασθενή χωριστά. Ο στόχος είναι η προσέγγιση του ασθενούς ως μοναδική περίπτωση, που απαιτεί διάγνωση βασισμένη στην ορθοπαιδική εξειδίκευση και θεραπεία βασισμένη στη σύγχρονη τεκμηριωμένη γνώση, προσαρμοσμένη στις συνήθειες και τις απαιτήσεις του κάθε ατόμου ξεχωριστά.